In het najaar van 2019 start een groot deel van de workshops en cursussen in de nieuwe cursusruimte aan de Zeisterweg 81B1 in Odijk. Het Cursusproject huurt deze ruimte waar voorheen het Huiswerkinstituut Odijk was gevestigd.

Bestuurders Hans van Mil en Harry van der Horst zijn hartstikke blij met de nieuwe cursusruimte. Hans: “Het Cursusproject gebruikte de afgelopen jaren vijf ruimtes in Bunnik, en drie in Odijk. Dat was een heel gezoek en geregel voor de vrijwilligers – dus dit lijkt echt een goede oplossing.”

 

Harry van der Horst en Hans van Mil

Harry van der Horst en Hans van Mil in de nieuwe cursusruimte in Odijk.

Cursusruimte met veel mogelijkheden
Direct bij binnenkomst is beneden een plek waar kan worden vergaderd, deze ruimte beschikt over een keuken. De bovenverdieping bestaat uit een grote open ruimte met in het midden een grote tafel en verder zijn er zes nissen. Het ziet er sfeervol uit, zeker ook vanwege de kasten met boeken van de Huiskamer van Odijk. Het Cursusproject doet er alles aan om het gezellig te maken. Ook op deze bovenverdieping is een compleet ingerichte keuken waar koffie en thee gezet kan worden, met een koelkast en vaatwasser. Alle meubilair kon worden overgenomen, dus aan tafels en stoelen geen gebrek.

De ruimte is geschikt voor verschillende soorten cursussen. Voor creatieve cursussen, lezingen, taalkringen én voor bewegingslessen. Zo is er ook voldoende ruimte om bijvoorbeeld yogamatjes op te slaan.

Spannend is of Bunnikers de stap naar Odijk gaan maken. Op een of andere manier trekken inwoners van Bunnik de grens bij het viaduct onder de A12. Dat lijkt een hardnekkig iets. We hopen op ieders begrip en maken er een overgangsjaar van. Na volgend seizoen willen we al onze cursussen in Odijk aanbieden.”

Ruimte te huur
De ruimtes in het gebouw van het Cursusproject aan de Zeisterweg 81B1 zijn te huur. Per dagdeel of per dag. Zowel de vergaderruimte met keuken op de begane grond als de ruimtes op de eerste etage. De ruimtes zijn geschikt voor allerlei verschillende activiteiten. Voor vergaderen, lezingen, creatieve cursussen en ook voor sportieve doeleinden. Harry van der Horst regelt de verhuur van de ruimtes, hij is bereikbaar via hmvdhorst@hotmail.com.