Mis je een cursus/workshop? Zou je zelf invulling willen geven aan een activiteit? Wil je ons helpen met organiseren?
Stuur dan een bericht via ons contactformulier.

Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Wegens Corona is deze lezing naar het najaar verschoven. Je kunt nog meedoen.

Een oude pruimenboomgaard, idyllisch gelegen aan de Kromme Rijn, is ontwikkeld tot een prachtige, biologische groente- en bloementuin.

Vooral de (vergeten) groenten, fruit en kruiden hebben een plaatsje gevonden in het Smaakmuseum, zoals de groentetuin genoemd is. Door oudere zaadsoorten te kweken, komen de smaken van 50 jaar geleden weer terug. Zo is te proeven dat een biet heel anders kan smaken, dan onze huidige efficiënt gekweekte biet. Door deze oude zaadsoorten te kweken, hoopt het Smaakmuseum ons meer te laten proeven en genieten.

Henk van Berkel – tuinder en imker – neemt je graag mee in zijn lezing over de Eetbare tuin. Hij vertelt veel interessante weetjes over het verbouwen van groente, kruiden, fruit enzovoort. Tijdens de excursie krijg je een rondleiding door de Bijenakker en zul je kennis maken met de vele activiteiten en initiatieven die hier plaatsvinden.

Datum: Lezing gevolgd door excursie: Woensdag 16 september 14.00-16.30 uur

Docent: Henk van Berkel – Tuinder en imker (zie ook www.bijenakker.dreamhosters.com/)

Locatie:

  • Lezing: Cursusgebouw Cursusproject Bunnik  – “t Zand – Zeisterweg 81B1, (pad op tegenover huisnummer 100) Odijk, 1e étage
  • Gevolgd door excursie: Bijenakker Rijnseweg 5a Odijk

Extra informatie: Na de lezing ga je, naar keuze met eigen vervoer of te voet, naar de Bijenakker. Trek stevige schoenen aan.

Maximum aantal deelnemers: 15

INSCHRIJVEN
Go to Top