Geplaatst op

Uitvoering van de ‘Chinese Nachtegaal’

Op woensdag 22 juni hebben de leerlingen van de Muziekparade met de uitvoering van de Chinese nachtegaal aan ouders en andere belangstellenden laten zien wat ze op het muzikale vlak  in 13 weken hebben geleerd van juf Susanne Wendler. 

Cursusproject Bunnik, Odijk, Werkhoven bood dit voorjaar speciaal voor basisschoolleerlingen de cursus Muziekparade aan. Spelenderwijs leerden kinderen in de leeftijd van 6 t/m 8 jaar een aantal muziekinstrumenten kennen en bouwden aan gevoel voor ritme en maat. Ook zetten ze de eerste stappen naar het leren van het notenschrift.

Voeten-keyboard
Het bekende sprookje van Hans Christian Andersen over de Chinese nachtegaal vertelt het verhaal van de keizer die iedere avond  luisterde naar het mooie zingen van de nachtegaal.  Dit verhaal biedt leuke mogelijkheden voor  een muzikale uitvoering en dat hoorden en zagen we:  kinderen speelden met veel enthousiasme  op onder andere blokfluit, xylofoon en voeten-keyboard. Na de uitvoering kregen alle kinderen een diploma en een zakje door Juf Susanne gemaakte koekjes in de vorm van muzieknoten en -sleutels. Wat een leuke afsluiting van de cursus!

Peter en de wolf
Dit najaar biedt Cursusproject Bunnik, Odijk, Werkhoven op woensdagmiddagen diverse cursussen op het muzikale vlak voor basisschoolkinderen. De Muziekparade komt weer langs en daarnaast kunnen kinderen kennismaken met Moessorgski in de cursus ‘Hoe klinkt een schilderij?’ en  in ‘Peter en de wolf’  leren ze met muziek de wereld van Peter en het vogeltje kennen. Meer informatie binnenkort op www.cursusprojectbunnik.nl.